A PSD egyszerű indítványt nyújt be az egészségügyi miniszter ellen

A Szociáldemokrata Párt (PSD) egyszerű indítványt fog benyújtani a parlamenti ülésszak elején Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter ellen, és meghallgatásra hívják a Covid-19 elleni oltáskampány felelőseit – jelentette be kedd este Marcel Ciolacu, az ellenzéki párt elnöke.

„Abba az aberrált helyzetbe kerültünk, hogy az egészségügyi miniszter azt mondja, nem bízik az általa vezetett minisztérium által kezelt adatokban. Be fogunk nyújtani egy egyszerű indítványt az egészségügyi miniszter ellen. Lehet, hogy nem érti meg azt, hogy a járványkezelés az egészségügyi minisztérium dolga” – fejtette ki Ciolacu az RTV kedd esti műsorában.Marcel Ciolacu PSD-elnök

A PSD elnöke rámutatott, meghallgatásra fogják hívni a február 1-jén kezdődő parlamenti ülésszak elején az oltáskampány felelőseit. Hozzátette, hogy a kormány nem vállal felelősséget semmiért, csak ígérget, és Florin Cîţu miniszterelnöknek be kellene majd nyújtania lemondását, ha szeptemberben nem lesz beoltva 10,4 millió román, amint azt mondogatja.

A szociáldemokrata vezető nehezményezte, hogy nem létezik koherens terv a Covid-19 elleni oltásra, és emellett a tesztelésekről is „lemondtunk”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„Mi nyitjuk az iskolákat, míg a többi európai állam mindent lezár, hogy egyidejűleg minél több embert beoltson és teszteljen. Mi megnyitjuk az iskolákat anélkül, hogy legalább a tanárokat gyorsan letesztelnénk” – fűzte hozzá Ciolacu.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?