Bírálja a kormányt az oltási káosz miatt az ellenzéki PSD

Kudarcot vallott a kormány Marcel Ciolacu, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint, aki csütörtök este arról beszélt, hogy a kabinet képtelen megfelelően kezelni a koronavírus-járványt.

„Egy ennyire kényes helyzetben, amely nemcsak nálunk, de az egész bolygón jelen van, Klaus Iohannis államelnöknek teljesen más hozzáállása kellett volna legyen. Össze kellett volna gyűjteni minden politikai erőt egy rövid és közepes távú országterv megvalósítása érdekében. Az egészségügyi válság továbbra is jelen van, nincs ellenőrzés alatt, a kormány képtelen szervezkedni és megfelelően kezelni a járványt, közigazgatásilag kudarcot vallott” – állította Ciolacu az Antena 3 műsorában.

Hozzátette, Florin Cîţu kormányfő feltalálta „az oltási turizmust”, a krónikus betegek több száz kilométert utaznak, hogy beoltassák magukat, ahelyett, hogy a lakhelyül szolgáló településen kapnák meg a vakcinát. Menet közben változnak a játékszabályok Ciolacu szerint. „A tanárok eredetileg elég hátul álltak az oltásra jogosultak hierarchiájában, de azután a kormány ráébredt, hogy ki kellene nyitni az iskolákat, ehhez immunizálni kell a tanerőket, előbbre kell őket hozni. Most azonban nem tudják magukat beoltatni, mert a platform megtelt, de a kormány tagjai megkapják az oltást, és mindezt a nagy nyilvánosság előtt” – mondta Ciolacu.

A szociáldemokrata politikus szerint Florin Cîţu kormányfőnek vállalnia kellene a felelősséget az oltáskampányért, és ha szeptemberig nem oltanak be 10,4 millió románt, amint azt célul kitűzte, mondjon le.

(Nyitóképen: Marcel Ciolacu PSD-elnök | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?