Kiverte a biztosítékot a sepsiszentgyörgyi városházára kitűzött gyászlobogó

A sepsiszentgyörgyi városházára kitűzött gyászlobogó azonnali levételére szólította fel a rendőrséget és a csendőrséget vasárnap az Országos Koalíció Románia Modernizálásáért (CNMR) nevű magyarellenes civil szervezet elnöke

Alexandru Cumpănaşu felháborodását az okozta, hogy értelmezése szerint a zászló szándékosan éppen a román himnusz napján (június 29.) került fel a polgármesteri hivatalra. „Hogy lehettek ilyen faragatlanok?!” – írta Facebook-oldalára a CNMR elnöke, aki közölte: folytatja az RMDSZ törvényen kívül helyezésére irányuló küzdelmét.

Az RMDSZ ügyvezető elnöke, Porcsalmi Bálint a Mediafaxnak elmondta, a gyászlobogóval a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal a város egyik Pro Urbe-díjas szülöttjétől búcsúzik, aki a napokban hunyt el. „Ez csak egy szerencsétlen egybeesés” – mondta a politikus a hírügynökségnek.

Ezt utóbb megerősítette az Agerpresnek a polgármester is. „Egyesek mindenféléket írogatnak, mielőtt tájékozódnának” – jelentette ki Antal Árpád. Sebastian Cucu prefektus azt nyilatkozta a hírügynökségnek, hogy a gyászlobogó már péntek óta kint van a városházás, de jobb lett volna, ha a helyhatóságok a „gyanakvások eloszlatása érdekében” vasárnapra eltávolítják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?