Turcan: a Iordache-bizottság a tolvajlást emeli törvényerőre

A Facebook-oldalon bírálja Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt alelnöke a büntető törvénykönyvek tervezett módosításait, amelyeket szerinte a „PSD-maffia” indítványozott.

„A Iordache-bizottság hozzáfog a tolvajlás legalizálásához! Minden jel arra utal, hogy a büntető törvénykönyv és a büntetőeljárási törvénykönyv módosításait ugyanabban az irodában írták, ahol a 13-as sürgősségi kormányrendelet is született! (...) A módosításokat a PSD-maffia kérte, semmi közük a becsületes emberekhez” - olvasható a politikus Facebook-bejegyzésében.

A Nemzeti Liberális Párt első alelnöke szerint a hamis tanúzás, a hivatali visszaélés és a bűnözői csoport meghatározásának módosítására, valamint a többi változtatásra irányuló kísérlet „kétségbeesett kormányzásra” utal, amely további törvénysértésekre készül. „A PSD-ALDE kormány és a román állampolgárok közti szakadás véglegessé vált” - írja a Turcan.

Az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság szerdán kezdi a tárgyalásokat a Btk. módosításairól. Az erről szóló interjúnk a testület RMDSZ-es alenökével, Márton Árpáddal itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?