Könnyítenék a sofőrvizsgát – más részleteket is megtudtunk az új KRESZ-ről

A jelenleginél „méltányosabb” bírságokat tartalmaz a közúti közlekedés szabályozó törvény (KRESZ) tervezete – tudtuk meg Bende Sándor parlamenti képviselőtől. A június végére összeálló jogszabály megkönnyítené a sofőrvizsgát: a rendőr többé nem állíthat csapdát a tanoncnak, és a hátsó ülésről vizsgáztat.

Várhatóan az aktuális parlamenti ülésszak végére, júniusban készül el az új KRESZ, a törvénytervezet szövegének felét állították össze eddig, ugyanakkor mostantól kétszer annyi időt szánnak a szakbizottsági tárgyalásokra és a törvényalkotásra, mint korábban – tudtuk meg Bende Sándor parlamenti képviselőtől. Az új törvényben elsősorban a közlekedés biztonságosabbá tételét tűzték ki célul, Romániának ugyanis újabban büntetést kell fizetnie az Európai Unió felé, mivel az összes tagállam közül nálunk történik a legtöbb halálos áldozatot követelő közúti baleset.

Az országban csak tavaly 1996 személy veszítette életét közúti balesetben, ami megfelel egy kisebb falu lakosságának – jegyezte meg a képviselő utalva arra, hogy az új KRESZ-ben tulajdonképpen egy egész problémacsomagra kell megoldást találniuk, hiszen silány az utak minősége, a gépkocsipark nem a legjobb, és a vezetési kultúrával is súlyos gondok vannak.

Kevesebb stresszel járna a gyakorlati vizsga

Nemrégiben a Hargita megye városaiban működő autósiskolák vezetőivel találkozott Székelyudvarhelyen három, a törvénytervezetet előkészítő szakbizottságokban dolgozó RMDSZ-es parlamenti képviselő: Bende Sándor az ipari, Benedek Zakariás a szállításügyi, míg Ambrus Izabella a jogi szakbizottság részéről. A képviselők arra voltak kíváncsiak, hogy milyen kifogásolni valót fogalmaznak meg az autósiskolákra és a sofőrvizsgára vonatkozó szabályozások kapcsán maguk az érintettek.

„A beszélgetésünk során az autósiskolák vezetői mindannyian egyet értettek abban, hogy a 24 elméleti és 30 gyakorlati óra nem elegendő egy diáknak, hogy megfelelően felkészüljön a vizsgára, továbbá súlyos gondként nevezték meg a tananyag nem megfelelő magyar nyelvű fordítását, amely Hargita megyében kifejezetten hátrányosan érinti a tanoncokat: sokszor hibásak a kérdések, és a rájuk adandó válaszok is. Azt javasolták az érintettek, hogy ezen mindenképp módosítsunk” – fejtette ki parlamenti képviselő.

Hozzátette, abban viszont nem értettek egyet az autósiskolák vezetői, hogy a poligonon való gyakorlás visszavezetése szükségszerű-e vagy sem. Egyesek szerint hasznos lenne az akadályokkal ellátott pályán történő vezetés, mások szerint fölöslegesen terhelné meg a diákot.

A tanácskozáson javasolták, hogy a gyakorlati vizsga során – a vizsgázó számára stressztől mentesebb helyzet megteremtése érdekében – az oktatója foglaljon helyet mellette (ahogy az órákon már megszokta), miközben a vizsgáztató rendőr a hátsó ülésen üljön.

Arra vonatkozóan is szabályokat fektetnének le, hogy a vizsga elején a rendőr előre közölje azt az útvonalat, amelyen majd haladnak, és semmiképpen se „állítson csapdát” a vizsgázó számára azzal, hogy például olyan utcába küldi be őt, ahová behajtani tilos.

„Ha valóban arra fektetnék a hangsúlyt, hogy a vizsgázónak minden lehetőséget megadjanak a sikeres próbatételhez, akkor talán az elméleti és gyakorlati vizsga között eltelt idő is rövidülhetne, hiszen a kevesebb pótvizsgázó rövidebb várakozási időt is jelent” – mutatott rá Bende Sándor.

Másként és másért büntetnének

A képviselő kifejtette, hogy nem bocsátkozhat konkrét részletekbe az új KRESZ-szel kapcsolatban, azt viszont hangsúlyozta, hogy az egyeztetések az autósiskolák vezetőivel vagy a gépjárművezetői és forgalmi engedélyeket kibocsátó hivatalokkal nem hiábavalóak, és ezután is szerveznek hasonlókat más megyékben is.  Annyit azért elárult, hogy új KRESZ-ben a büntetések egy-egy kihágás esetében méltányosabbak lesznek.

Ugyanakkor kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az utakkal és közlekedéssel érintett mindenféle hatóság és intézmény a maga területén megfelelően végezze a munkáját. A képviselő nemtetszésének adott hangot, hogy az utak nemcsak a gödrök miatt rossz minőségűek, hanem azért is, mert a közlekedési táblák nincsenek megfelelően felszerelve, hiányosak az utak melletti szalagkorlátok, az a kevés autópálya, ami van, sem nevezhető annak, legfeljebb gyorsforgalmi útnak, hiszen számos szempontból nem felelnek meg a nemzetközi előírásoknak.

Megjegyezte, egyre több a jobbkormányos autó az országban, ami szintén veszélyezteti közlekedést, de sajnos ezek forgalomba íratását nem tilthatják meg, amíg az Egyesült Királyság is tagja az Európai Uniónak, mivel tagállamokban szabad kereskedelem folyik.

Kapcsolódók

Kimaradt?