Véletlenül főbe lőtt egy rendőr egy 26 éves fiatalt

Meghalt csütörtökön Vasluiban egy 26 éves fiatalember, akit véletlenül főbe lőtt egy rendőr - tájékoztatott Petru Iftene, a Vaslui Megyei Készenléti Felügyelőség szóvivője. Az újjáélesztési kísérletek nem jártak sikerrel.

Silvia Manta rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint gépkocsivezetői jogosítvány nélkül vezetett egy autót csütörtökön Vaslui ipari negyedében. Amikor észrevett egy rendőrautót, tolatni kezdett, majd kiugrott a járművéből, és megpróbált elmenekülni.

A közlekedési rendőr üldözőbe vette és felszólította, hogy álljon meg, mert ha nem, használni fogja lőfegyverét. Amikor utolérte és vállon ragadta, a fegyver véletlenül elsült, és fejen találta a férfit - részletezte a rendőrségi szóvivő.

Az Országos Rendőr Szakszervezet elnöke, Dumitru Coarnă védelmébe vette a rendőrt. Emlékeztetett, hogy a 26 éves férfit korábban többször megbírságolták és elítélték különböző közlekedési vétségért. „Nem állt meg a felszólításra, a rendőr üldözőbe vette. Ki kell vizsgálni, hogy miképpen sült el a szolgálati fegyvere, és utána kell megállapítani a felelősségét” – mondta a szakszervezeti vezető.

Kapcsolódók

Kimaradt?