Humorfesztivál: kvízkérdésekre válaszoltunk, hogy megtudjuk, ki lép fel idén

Bár a tehetségkutató elmarad idén, a fekete humor kedvelői benevezhetnek egy slam-versenybe, és természetesen számos humorista is Kolozsváron teszi tiszteletét április 19. és 22. között – jelentették be a 15. Erdélyi Humorfesztivál szervezői hétfőn.

Mivel a szervezők meglehetősen ráuntak a rutinos sajtótájékoztatókra, rendhagyó módon kezdtek: a megjelenő újságírókat kérdezték ki az elmúlt másfél évtized humorfesztiváljairól. Egy-egy csokoládét helyeztek kilátásba a helyes válaszokért, ahogyan pedig zajlott a kvíz, a különböző információkra is fény derült.

A rendezvény április 19. és 22. között zajlik, Kolozsváron. Idén nem várható tehetségkutató, ebben az évben ugyanis „pihentetik” a mezőnyt. Ugyanakkor a Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőponttal közösen, pénteken open mic eseményt szerveznek, amelynek a fekete humor lesz a témája – várják tehát a slammereket, akik úgy gondolják, hogy meg tudnak birkózni a műfajjal.

A fesztiválon fellép Felméri Péter, Zsók Levente, György Botond, mellettük András Előd, Kun Zsolt és a Szomszédnéni Produkciós Iroda  nevetteti meg a közönséget. Az idei sztárvendég Kiss Ádám lesz: április 21-én este nyolc órakor lép fel az Auditorium Maximumban, Hajdú Balázs szintén ezen a napon nevetteti meg a közönséget.

Marosán Csaba április 19-én az erdélyi humor fogyasztási szokásairól tart egyéni előadást – beszélni fog a viccmondókról, a viccmondókról, akik viccesek és azokról, akik nem értik a humort. 

György Botond elmondta, a pénteki napon bemutatja idén megjelenő, Dumakavics című könyvét, amelyben az erdélyi humor történetét és szociológiáját járja körbe. A könyvismertetőn Dombóvári István magyarországi humorista is jelen lesz, aki szintén legújabb könyvét mutatja be.

A diákkedvezményes jegy 24, a teljes jegy 28 lej, a bérlet pedig 46 lej. Jegyeket a Humorfesztivál honlapján lehet online vásárolni, március 16-tól pedig nyomtatott jegyeket a Bulgakov Kávézóban és a KMDSZ-nél lehet váltani, utóbbinál A-kártyával.

A fesztivált az RMDSZ szervezi Kun Zsolt és György Botond humoristákkal közösen.

Kapcsolódók

Kimaradt?