Ekkor hagyja el a fagyhullám Romániát

Csak szombattól enyhül valamelyest az időjárás a meteorológusok szerdán közzétett háromnapos előrejelzése szerint.

Szerda este nyolc óráig narancssárga jelzésű hóriadó van érvényben az ország hét déli megyéjében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az érintett megyék: Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Konstanca és Tulcea.

Az előrejelzések szerint a jelzett régióban sűrű havazásra lehet számítani, az óránként 55-65 kilométer sebességű szél miatt hóvihar várható, hótorlaszok alakulhatnak ki, a látótávolság többfele 50 méter alá csökken.

Ugyanakkor csütörtök reggel 10 óráig narancssárga jelzésű fagyriadó van érvényben Moldovában, Székelyföldön, Olténiában, Munténiában és Dobrudzsában. Az érintett régiókban a február végén megszokottnál 10-15 fokkal alacsonyabbak lesznek a hőmérsékleti értékek.

Csütörtökön a nap folyamán fagyos marad az idő az egész országban, különösen Moldova északi részében és Székelyföldön lesz hideg. Bánságban, Olténiában, Körös-vidéken, Erdélyben és Munténiában enyhe havazás várható. A csúcshőmérséklet -14 és -2 fok, a minimális hőmérsékleti értékek -22 és -6 fok között alakulnak.

Pénteken reggel is fagyos lesz az idő az egész országban, a nap folyamán és éjszaka főként Moldovában, a Keleti-Kárpátokban és Munténiában lesz tartós a hideg. Havazás és havas eső az egész ország nagy részében elképzelhető. A csúcshőmérséklet -11 és 2 fok, a minimális hőmérsékleti értékek -18 és 2 fok között alakulnak.

Szombattól felmelegszik az idő az egész országban, nap közben a hőmérséklet elérheti a 7 fokot.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?