Lezárva maradnak Hargita megyei utak a vihar miatt

Az éjszaka folyamán sem lehet közlekedni a 12C számú, Gyergyószentmiklóst Gyilkostó településsel összekötő, illetve a 13B számú, Parajd és Gyergyószentmiklós közötti országúton, amelyet a heves szélvihar és az útszakaszokra dőlt fák miatt zártak le - közölte Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.

A helyszíneken továbbra is heves szél fúj. 

A szóvivő arról számolt be, hogy a Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közti út körülbelül másfél kilométeres szakaszán több fa az úttestre esett, és még nem sikerült mindegyiket eltávolítani. A katasztrófavédelem csapatai sötétedéskor abbahagyták a munkát, hétfő reggel az erdészek segítségével folytatják a kidőlt fák eltávolítását. A Bucsinon is ledőlt fák aladályozzzák a forgalmat | Forrás:  Udvarhelyszéki Közlekedés Info Facebook-csoport

Nicolae Nica, a Hargita megyei közlekedésrendészet vezetője arról tájékoztatott, hogy a Pongrác-tető környékén fennállt a kőomlás veszélye, ezért az út lezárása mellett döntöttek. A Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő út is zárva marad, mivel nem enyhült a szél ereje, így további fák dőlhetnek ki. A rendőrség Gyergyószentmiklós kijáratánál, illetve a megyehatáron, de Parajdnál és Borzontnál is megállítja az autóvezetőket, más útvonalat javasolva számukra. 

Fa dőlt a vasúti sínekre

Két vonat vesztegelt 19 óra 30 percig Madéfalván, mivel Lóvész közelében fenyőfa zuhant a vasúti sínekre - közölte a katasztrófavédelem. A Brassó és Iaşi között közlekedő 1540-es, illetve a Csíkszereda-Mărăşesti között járó, 5208-as számú vonatról van szó. 

A román állami vasúttársaság (CFR) csapatai dolgoztak az akadály elhárításán. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?