Több utat lezártak Hargita megyében a hó- és szélvihar miatt

Lezárták az utat a forgalom elől Gyergyószentmiklós és Gyilkostó között (12C számú országút), valamint a Bucsin-tető környékén (Parajd és Gyergyószentmiklós közötti,13B számú országút), mivel fákat döntött a szél az úttestre – tájékoztat az Agerpres.

Hargita megyében továbbra is szélre és kiadós havazásra vonatkozó narancssárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben.Forrás: Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport

A megyei közúti igazgatóság szerint több személygépkocsi elakadt a 12C számú országúton a szélsőséges időjárás miatt, de senki nem sérült meg. A Gergyószentmiklós és Gyilkostó közötti útszakasz mindaddig zárva marad, amíg nem csökken a szél ereje. A rendőrség Gyergyószentmiklós kijáratánál, valamint Gyilkostó településen és Hargita és Neamţ megye határán megállítja a személygépkocsikat, más útvonalat ajánlva nekik. Az autóvezetők választhatják a Gyergyószentmiklós - Maroshévíz - Borszék - Poiana Largului - Békás útvonalat, illetve a Gyergyószentmiklós - Csíkszereda - Gyimesközéplok - Comăneşti - Bákó - Békás útvonalat is. 

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatott, hogy segélyhívást kaptak a 13B országútról, mert egy fa ráesett egy személygépkocsira. A kidőlt fát önkéntesek segítségével távolították el az úttestről, senki nem sérült meg. 

Mint írtuk, Hargita megye hegyvidékein vasárnap havazott, több útszakaszon helyenként egy centiméteres a hóréteg. Hargita megyében egyébként már vasárnap hajnalban leállt a közlekedés Sikaszónál, de nem a hó, hanem egy – vélhetően az erős szél következtében – kidőlt fa miatt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?