Figyelmeztetés: ne induljanak útnak a Hargita megyei autósok

Hargita Megye Tanácsának elnöke azt javasolja az autósoknak, hogy vasárnap ne induljanak útnak, de ha mégis, akkor csak a téli viszonyoknak megfelelően felszerelt gépjárművekkel tegyék.

Borboly Csaba a szombat esti Facebook-bejegyzésében emlékeztetett: Hargita megyére is narancssárga jelzésű előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, így vasárnapra rendkívüli időjárás, hóviharok és erős szél várható.

Közlése szerint Hargita Megye Tanácsánál a vasárnap reggeli órákban megbeszélést tartanak a folyamatos készültség fenntartása érdekében. Gondot jelent, hogy a téli útkarbantartásokról szóló szerződések csak november 10-e után lépnek életbe, és azokon a szakaszokon, amelyekre még nincs szerződés, csak a nyári karbantartással megbízott cégekkel tudnak beavatkozni, amire törvényes keretet kell találni. „De a megyei tanács téli beavatkozásra felkészített traktora mindenképp készenlétben lesz” – írja Borboly.

Hargita megyében egyébként már vasárnap hajnalban leállt a közlekedés Sikaszónál, de nem a hó, hanem egy – vélhetően az erős szél következtében – kidőlt fa miatt. Az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportban közzétett információk szerint a fa elszakította a villanyvezetéket, és nem volt áram az egész faluban. Az út a reggeli órákban ismét járhatóvá vált.

Kapcsolódók

Kimaradt?