A pataréti közösségre összpontosít a Jazz in the Park köztéri projektversenye

Kolozsvárra tervezett köztéri kulturális projektekkel legtöbb 11 ezer lejre pályázhatnak civil szervezetek vagy magánszemélyek a Jazz in the Park Alapnál, közölte a jazzfesztivált szervező Fapte Egyesület.

A pályázatokat online adatlap kitöltésével lehet benyújtani szeptember 13. és október 22. között. Az elbírálók előnyben részesítik azokat a terveket, amelyek Kolozsvár leghátrányosabb helyzetű közösségét, Patarét lakóit célozzák.A Jazz in the Park Alapnak már vannak a pataréti közösséget érintő futó projektjei: a Te Khelas Amen! informális oktatói program a pataréti Coastei közösség gyermekeinek (tematikus látogatások, festőműhely, varrás, kézműves-tevékenységek, sportprogramok), sportösztöndíjak (évente négy sportösztöndíjat osztanak ki pataréti gyermekeknek), játszótér és sportpálya építése Pataréten.

A Kolozsvár szeméttelepe mellett élő közösségre a Jazz in the Park fesztivál azzal is felhívta a figyelmet, hogy a 2017-es kiadás egyik napján koncerteket szerveztek a helyszínen.

A Jazz in the Park Alap 2014-ben alakult, eddig tehetséges fiatal zenészeknek biztosítottak ösztöndíjat, kulturális kezdeményezéseket és kísérleti projekteket támogattak a kolozsvári jazzfesztiválon összegyűjtött adományokból. Az egyik kedvezményezettel, Iszlai Józseffel, aki Kolozsvár hangjaiból írt zenét az Our Environtment Remixed című projektje keretében, korábban a Maszol is közölt interjút.

Kapcsolódók

Kimaradt?