Ismét fogadják a zarándokvonatokat Kolozsváron

Idén az RMDSZ Kolozsvári Szervezete üdvözli a Nagyboldogasszony zarándokvonat és a Székely Gyors vonat utasait. A szervezők a hagyományhoz híven, idén is kulturális műsorral készülnek, illetve pogácsával fogadják majd a vonatokkal érkező zarándokokat.

 „Ez az esemény jelkép értékű, hisz a legnagyobb magyar katolikus zarándokhelyre, Csíksomlyóra utazó zarándokok fogadása megerősíti a nemzeti összetartozásunkat, bizonyítja, hogy lakhelyünk bár különböző, mégis hasonló értékeket vallunk. A csíksomlyói búcsúra vonatozó zarándokok fogadása megtisztelő számunkra, és büszkék vagyunk, hogy idén mi szervezhetjük meg ezt a jelképes eseményt” – nyilatkozta Czirmay Zoltán, az RMDSZ Kolozsvári Szervezetének ügyvezető elnöke, az esemény főszervezője.

A két vonat június 1-én és június 2-án, azaz csütörtökön, illetve pénteken fut be a kolozsvári állomásra. A Nagyboldogasszony zarándokvonat érkezik először, csütörtökön, 15:25-kor és 15:45-kor indul tovább. A Székely Gyors pénteken, június 2-án 13:46-ra érkezik meg a kincses városba és 14:21-kor indul tovább a csíksomlyói búcsúra. A szervezők számítanak a kolozsváriak jelenlétére.

„Ez az esemény a kolozsvári lakosok számára is fontos mozzanat lehet. Ezért kérjük a kolozsvári lakosokat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, jelenlétükkel tiszteljék meg minél többen ezt a rendezvényt” – emelte ki a főszervező.

A vonatokat Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja és Ft. Kovács Sándor kolozs-dobokai főesperes fogadja majd.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?