Sepsiszentgyörgyön kelendő a bérelhető parkolóhely

Sepsiszentgyörgyön egyre nagyobb az igény a bérelhető parkolóhelyek iránt.

Az egyre nagyobb méretű autópark és kevés parkolóhely miatt sokan igyekeznek biztos lakónegyedi megállóhelyet bérelni. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat az elmúlt napokban szervezett liciten 26 helyszínen összesen 450 parkolóhelyet adott bérbe a lakóknak.

A parkolóhely licit nyerteseit ezekben a napokban értesítik az eredményről, az érintetteknek 30 napjuk van arra, hogy megkössék az öt évre szóló szerződést, előre befizessék az egy évnyi bérleti díjat és kifizessék a városháza által biztosított parkolóhely ütközőszerkezetének garanciáját is.

A sepsiszentgyörgyi városháza kommunikációs irodája ugyanakkor felhívja a parkolóhelyt bérlők figyelmét, hogy bár öt évre szól a bérleti szerződés, minden évben határidőre ki kell fizessék a bérleti díjat, ellenkező esetben elveszítik a parkolóhelyüket. Sepsiszentgyörgyön – akárcsak más városokban – a tömbháznegyedek kialakításakor nem terveztek nagyméretű parkolókat, hiszen 30-40 évvel ezelőtt kevés volt az autó. Most azonban szinte minden családnak van egy-két járműve, ezért gondot jelent a parkolásuk. 

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tavalytól a városközpontot övező utcákra is kiterjesztette a fizetéses parkolást azzal a szándékkal, hogy kevesebben hajtsanak be a belvárosba. Emiatt azonban napközben zsúfolttá váltak a környező utcák. A háromszéki megyeszékhely központjában 700 fizetéses parkolóhely áll az autósok rendelkezésére.

Háromszéken idén ugrásszerűen megnőtt az autók száma, miután februártól eltörölték a környezetvédelmi bélyegilletéket. A Kovászna megyei Vezetői Jogosítvány- és Gépjármű-nyilvántartó Közszolgálat vezetője, Rico Racoviță szerint három hónap alatt – február és április között – 6700 járművet írattak forgalomba, ez duplája a tavaly ebben az időszakban bejegyzett autóknak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?