Napidíjjal lesz kiváltható a parkolási büntetés Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön sikerült megfegyelmezni a tilosban parkoló autósokat. A szigorú büntetéseknek köszönhetően kilenc hónap alatt 15-ről 3 százalékra csökkent a parkolójegy nélkül állomásozó autók aránya, számolt be csütörtökön Antal Árpád.

A polgármester elmondta: a helyi rendőrség adatai szerint februártól októberig 140 504 parkoló autót ellenőriztek a város területén, és 7 774 sofőrt büntettek összesen 828 750 lejre, mert nem fizették ki a parkolási díjat. Pozitív eredménynek tekinthető, hogy februárban még 13 százalékos volt a tilosban parkolók aránya, októberre viszont három százalékra csökkent, mondta Antal Árpád.

Bejelentette, hogy hamarosan módosítanak a sepsiszentgyörgyi parkolást szabályzó határozaton. Ez szerint a helyi rendőrség tagjai kapnak egy berendezést, amelynek segítségével helyben kinyomtathatják a tilosban parkoló autóról készített fényképet és a jegyzőkönyvet. Azt kitűzik a jármű ablakába és lehetőséget teremtenek az autó tulajdonosának, hogy a városkasszába aznap befizessen egy 10 lejes díjat, ami a napi bérlet ára, és nem kell bírságot fizetnie. Sepsiszentgyörgyön jelenleg 50 lejnyi pénzbüntetést kell kifizetni 48 órán belül, ha valaki elmulasztja kifizetni az óránként két lejes parkolási díjat.

Mint arról beszámoltunk, tavaly év végén Sepsiszentgyörgy új főterének kialakításával átalakították az egész belváros közlekedési rendszerét, és fizetésessé tették a parkolóhelyeket, ahol hétfőtől péntekig, 8:30-tól 16:30-ig díjköteles a parkolás. Sepsiszentgyörgyön jelenleg a belváros 15 utcájában díjköteles a parkolás, ahol összesen 717 fenntartott parkolóhelyet találnak az autósok. Az utcákba parkoló automatákat helyeztek el, de a mobiltelefonos parkolási lehetőség biztosítása révén a gépkocsivezetők nem kell, hogy keresgéljék az útszélén elhelyezett automatákat, és nincs szükségük készpénzre.

Kapcsolódók

Kimaradt?