Vádat emeltek a kiskorú homoródalmási gyilkos ellen

Vádat emelt a legfőbb ügyészség a 15 éves fiatal ellen, aki a múlt év végén különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy idős homoródalmási nőt. A bűnvádi pert a Hargita megyei törvényszéken tartják.

Tavaly karácsonykor rázta meg a hír Homoródalmást, hogy 43 késszúrással öltek meg egy helyi idős, 72 éves asszonyt. A nyomozások kezdetekor két, a környéken dolgozó pásztorra gyanakodtak, de rövid időn belül egyértelművé vált, hogy a tettes egy 15 éves, az áldozat szomszédjában lakó fiú volt, aki beismerte tettét.

Amint a vizsgálatok kiderítették, a 15 éves kamasz meg is akarta erőszakolni az idős homoródalmási asszonyt. Az bűnvádi eljárást most a legfőbb ügyészség vezeti. A kiskorú bűnelkövetőt előzetes letartóztatásban tartják, minősített emberöléssel, nemi erőszak kísérlettel, magánlakásban végzett rongálásért vádolják – írja közleményében a vádhatóság. A kiskorú 2016 karácsonyának éjjelén, december 24-ről 25-re virradó éjszaka követte el tettét.

„A vádlott, B. L. behatolt az udvarra, a házba pedig úgy jutott be, hogy betörte az ajtót. Kihasználva, hogy az áldozat előrehaladott kora, valamit mozgáskorlátozottságával járó fizikai gyengesége miatt nem tudott védekezni, a támadó megpróbálta megerőszakolni, ami közben súlyosan megsebesítette” – olvasható az ügyészség közleményében.

A sikertelen erőszakkísérlet után a fiú magához ragadott egy, a házban található kést, amellyel többször megszúrta az áldozatot. A késszúrások miatt az asszony hosszasan szenvedett, mielőtt meghalt. A törvényszéki orvos jelentéséből kiderült, hogy összesen 43-szor ejtett vágást vagy szúrást az áldozat testén az elkövető, főként a fejet, a nyakat, a mellkast, a hasat és a végtagokat sebesítette meg.

A hatósági eljárás után az ügycsomó a Hargita Megyei Törvényszékhez került. A nyomozást a Hargita Megyei Rendőrség bűnüldöző részlege és a Román Rendőrség közösen végezte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?