Szökésben lévő gyilkost fogtak el a Hargita megyei Homoródalmáson

Őrizetbe vettek a rendőrök Homoródalmáson egy szökésben lévő férfit, akit korábban emberölésért 12 évre ítéltek. Nem kizárt, hogy a múlt év végén történt gyilkosság tettesét fogták el községben .

Elfogtak a rendőrök szerdán Homoródalmáson egy 25 éves és egy 36 éves férfit, akik a hatóságok elől bujkáltak. Mindketten a Bákó megyei Klézséről származnak, és mindketten szökésben voltak, nemzetközileg körözték őket. A 25 éves férfit 2011-ben 6 év börtönre ítélték nemi erőszakért, a 36 évest pedig 12 évre 2009-ben emberölésért – tájékoztatta a Maszolt csütörtökön a Hargita megyei rendőrség szóvivője.

Gheorghe Filip elmondta, mindketten a börtönbüntetésük letöltése elől menekültek. A két férfit a csíkszeredai fogdába szállították, ügyük vizsgálata még folyamatban van. Ennek lezártával a csíkszeredai börtönbe viszik őket, letölteni a büntetésüket.

Mint ismert, a múlt év végén különös kegyetlenséggel megöltek egy 72 éves asszonyt Homoródalmáson. Azóta nagy erőkkel zajlik a nyomozás a tettes vagy tettesek ellen, a községben nagyon sok a rendőr: a helybélieket kihallgatják, ujjlenyomatokat vesznek tőlük.

Arra a kérdésünkre, miszerint elképzelhető-e, hogy a gyilkost fogták el, Gheorghe Filip elmondta: a homoródalmási emberölés gyanúsítottjainak körét bizalmasan kezeli az ügyészség. „Annyit azonban elmondhatok: a nyomozásban segédkező kollégáim számba veszik azt a lehetőséget is, hogy a gyilkosságot a szökésben lévő férfiak követték el” – jelentette ki a szóvivő.

Mint ismert, az egyedül élő Sós Erzsébetet az unokája találta meg vérben fagyva tavaly december 29-én. Gyilkosa 27 sebet ejtett késsel az asszonyon. Rablásra utaló jeleket a nyomozók nem találtak. Az áldozat unokájától, Pap Szilárdtól megtudtuk, hogy Sós Erzsébetet pénteken temetik el Homoródalmáson.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?