Homoródalmási gyilkosság: mindenki gyanús a rettegésben élő községben

Nagy erőkkel folytatja a nyomozást a vádhatóság a múlt év végén történt homoródalmási gyilkosság ügyében. Bűnvádi eljárás kezdődött emberölés gyanújával ismeretlen tettes ellen – közölte kedden a Hargita megyei törvényszéki ügyészség.

Mint megírtuk, egy 72 éves, egyedül élő asszonyt különös kegyetlenséggel öltek meg. Holttestére az unokája talált rá december 29-én, amikor átvitte a nagymamamájának a karácsonyi ajándékokat. A gazdaságból nem vitt el semmit a tettes, az asszony gyűrűje azonban hiányzott.

Az ügyészség közlemény szerint az áldozatot Sós Erzsébetnek hívják. A boncolási jegyzőkönyv szerint 27-szer szúrta meg a gyilkosa. Az áldozat unokája, Pap Szilárd a Maszolnak elmondta, nagymamájának a torkát is elvágta a tettes.

A fiatalembertől megtudtuk: hétfőn őt is kihallgatták a rendőrségen. Szeretett volna megtudni részleteket a nyomozás jelenlegi állásáról, de nem járt sikerrel. „Behívtak pár dolgot kérdezni az ügy kapcsán és akartam érdeklődni, hogy valami derült-e ki, de azt mondta a nyomozó, hogy nem ad ki információt” – magyarázta a Maszolnak.

Pál Szilárd tájékoztatása szerint az ügyészek a faluban mindenkitől ujjlenyomatot vesznek, mindenkit kikérdeznek. „Nagy erőkkel nyomoznak, remélem jutnak is valamire” – jelentette ki.

Rigó Mihály a múlt év utolsó napján a Maszolnak elmondta, a gyilkosság óta a falu lakói rettegésben élnek. A községháza átadta az ügyészségnek a településen lévő térfigyelő kamerák felvételeit, azokat is megvizsgálták.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?