Borzalmas gyilkosság történt a Hargita megyei Homoródalmáson

Rettegésben élnek két napja a Hargita megyei Homoródalmás lakói: különös kegyetlenséggel megöltek egy helybéli idős asszonyt, és a tettes még nem került elő.

Borzalmas gyilkosság zavarta meg Homoródalmás lakóinak csendes szilveszteri készülődéseit. Egy egyedül élő, helybéli 72 éves asszonyt ölt meg különös kegyetlenséggel ismeretlen tettes.

Az áldozatra csütörtökön talált rá vérbe fagyva a háza lépcsőjén az unokája, aki a karácsonyi ajándékokat vitte át a nagymamájának. Homoródalmás alpolgármestere, Rigó Mihály a Maszolnak elmondta, az idős nőt december 27-én látták utoljára élve, és nem tudni még pontosan, hogy a gyilkosság mikor történhetett.

A boncolási jegyzőkönyv szerint az asszonyt 27 késszúrással ölték meg. A gazdaságból nem vitt el semmit a tettes, az áldozat gyűrűje azonban hiányzott. Az alpolgármestertől megtudtuk, az ügyészség nagy erőkkel nyomoz az ügyben. „Átadtuk nekik a községben lévő térfigyelő kamerák felvételeit, jelenleg ezeket vizsgálják” – magyarázta Rigó Mihály.

Az elöljáró szerint a gyilkosság nagyon felkavarta a helybélieket. „Azóta rettegésben élnek, hiszen a tettes még nem került elő, és attól tartanak, hogy újra támadhat” – mondta az alpolgármester.

Az ügyben megkerestük a Hargita megyei rendőrség szóvivőjét, Gheorghe Filip azonban arra kért, forduljunk az ügyészséghez az ügy részleteiért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?