Az ügyészség megerősítette: elfogták a homoródalmási gyilkost

FRISSÍTVE: Őrizetbe vették hétfő este a homoródalmási gyilkosság elkövetőjét, egy 15 éves fiút, aki beismerte tettét – tudtuk meg az áldozat unokájától, Pál Szilárdtól. Az ügyészség kedd délután közleményben erősítette meg a hírt.

Pál Szilárd elmondta, a tettes (B. L.) a 72 éves nő, Sós Erzsébet szomszédjában lakott. Mint megírtuk, különös kegyetlenséggel ölte meg az egyedül élő idős asszonyt, akinek holttestét december 29-én találta meg az unokája a háza lépcsőjén. A gazdaságból nem vitt el semmit, az áldozat gyűrűje azonban hiányzott.

A fiú tettének indítékáról Pál Szilárd nem tudott részleteket. „Csak annyit tudok, hogy a helyszínen vett DNS-minták megegyeztek az övével. Ennek alapján sikerült őt azonosítani" – jelentette ki. Hozzátette, a kamaszt jól ismerte, és soha nem nézte volna ki belőle, hogy ilyen szörnyű tettekre képes.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip nem cáfolta, de nem is erősítette meg a gyilkos őrizetbe vételének hírét a Maszolnak. Tájékoztatása szerint addig nem nyilatkozhat az ügyben, amíg nem kap erre az ügyészségtől engedélyt. Rendőrségi források azonban megerősítették a hírt portálunknak.

Megerősítette az információt a község alpolgármestere is. Rigó Mihály a Székelyhonnak elmondta, információi szerint a kiskorú buliból hazafelé tartva követte el a szörnyűséget. Az indítékokat az alpolgármester sem ismeri, sejtése szerint egy korábbi konfliktus lehet a háttérben.

FRISSÍTÉS: Az ügyészség megerősítette az őrizetbe vételt

A legfőbb ügyészség sajtóirodája kedd délutáni közleményében megerősítette: egy B. L. nevű kiskorút gyanúsítanak minősített emberöléssel, és kérték az előzetes letartóztatását a Hargita megyei törvényszéktől. A közlemény szerint a tettes különös kegyetlenséggel hajtotta végre tettét. A gyilkosság pontos időpontja még ismeretlen, az ügyészség december 27-28-át jelöli meg dátumként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?