A legfőbb ügyészség nyomoz a Retyezát-hegységben történt tragédia ügyében

A legfőbb ügyészség folytatja a nyomozást a Retyezát-hegységben szombaton lavina által elsodort két kiskorú alpinista halálának ügyében. 

A legfőbb ügyészség a "bűnvádi eljárás összetettségére" való tekintettel vette át az ügyet, gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folyik a vizsgálat - tájékoztat keddi közleményében az intézmény. 

Az eddigi nyomozás során kiderült, hogy a több személyből álló csoport április 22-én, szombaton reggel 7 óra 30 perckor indult el a Retyezát-hegységben levő egyik menedékháztól a Peleaga-csúcs felé. A Bucura-nyereg térségében érte őket a lavina, amely szikladarabokat is magával sodort. A 14 éves Dor Geta Popescu és a 13 éves Gulácsi Erik életét vesztette, további öt személy kórházi kezelésre szorult - áll a legfőbb ügyészség közleményében, amely hangsúlyozza, hogy a hegyimentő-szolgálat és a hegyi csendőrök a szerencsétlenség bekövetkezte előtt két nappal figyelmeztettek a Retyezát- és a Páring-hegységben fennálló fokozott lavinaveszélyre. 

Augustin Lazăr legfőbb ügyész úgy nyilatkozott kedden, hogy "rendkívül összetett" ügyről van szó, amely komolya szakmai ismereteket feltételez. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?