Tragédia a Retyezátban: lehozták a hegyről a lavina áldozatainak holttestét

Elszállították a szombati lavina áldozatainak holttestét a hegyimentők és hegyicsendőrök a Retyezát-hegységből - közölte az Agerpres hírügynökséggel Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei Salvamont vezetője.

Dor Geta Popescu és Gulácsi Erik holttestét Cârnic telepen adják át a Hunyad megyei törvényszéki orvosoknak, akik elvégzik a boncolást és megállapítják a halál pontos okát. A hegyimentő elmondta, a holttestek leszállítását nagyon megnehezítette a hóvihar, a szél 80 kilométeres óránkénti sebességgel fúj.

A lavina a Retyezátban, a Bucura-nyereg és a Peleaga csúcs között, 2000 méteres magasságban sodort el egy turistacsoportot szombaton. Két kiskorú hegymászó, a 14 éves Dor Geta Popescu és a 13 éves Gulácsi Erik életét vesztette, öt személy megsérült.

A rendőrség a bűncselekmény elkövetése gyanújának megalapozottságát vizsgálja a Retyezát-hegységben bekövetkezett tragédia kapcsán. A hegyimentők és hegyicsendőrök már napokkal korábban figyelmeztették a kirándulókat a magas fokú lavinaveszélyre, mivel friss hó hullott, és 1800 méter fölött a hóréteg vastagsága meghaladta az egy métert.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?