A kutyáké a főszerep a hét végén Szatmárnémetiben

Az ország legrangosabbnak tartott nemzetközi kutyakiállítása nyitotta meg kapuit Szatmárnémetiben, amelyet a Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesülete 1977 óta évről évre nagy sikerrel szervez.

Ez a hétvége Szatmárnémetiben a kutyákról és a kutyázásról szól. A rendezvény nem csak Romániában népszerű, európai szinten is előkellő helyet foglal el: idén húsz országból 146 fajta kutyát neveztek, összesen 658 egyed mérettetik meg a két nap során.

„A kiállítás tulajdonképpen egy nemzeti és két nemzetközi kiállításból áll. Ez azt jelenti, hogy szombaton nyitottunk egy CAC kiállítást, amely a nemzeti, majd szombat délután egy nemzetközi, illetve vasárnap ismét lesz egy nemzetközi rangú CACIB kiállítás. Általában mindig magyarázatra szorul az, hogy miért van három kiállítás egymás után. Szerencsére a szatmári kiállításra nagyon sokan érkeznek, főleg külföldről, akiknek megteremtettük azt a lehetőséget, hogyha részt vesz a három kiállításon és amennyiben mindegyiken sikerül nyernie a kutyájával, akkor tulajdonképpen megszerezheti a Román Bajnoki címet egy hétvége alatt” – mondta Molnár Zsolt szervező, a Szatmár Megyei Ebtenyésztők Egyesületének vezetője.

Tájékoztatása szerint a szatmári rendezvény az évek során neves kiállítássá nőtte ki magát, a külföldiek tisztelik és szeretnek ide jönni. A szervezők pedig igyekeznek olyan eseményt létrehozni, ahol mindenki jól érezheti magát, még akkor is, ha éppen a kutyája nem szerzett érmet. A kiállítás rangját többek között az is jelzi, hogy küllembírók érkeztek Spanyolországból, Ausztriából, Olaszországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Magyarországról és Romániából.

A két napig tartó kiállítás nem a csak a tenyésztők között népszerű és elismert, a közönség szempontjából az ország egyik leglátogatottabb kutyakiállítása is. A legtöbb érdeklődőt a Best in Show program vonzza, amelyen a kiállítások legszebb küllemű kutyái közül vasárnap egyik elnyeri a rangos Supreme Best is Show címet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?