FRISSÍTVE - Részletek derültek ki a petrozsényi vonatszerencsétlenségről

FRSSÍTVE: Az első adatok szerint a fékrendszer meghibásodása miatt siklott ki és zuhant szakadékba szombat délután Hunyad megyében egy tehervonat mozdonya és több vagonja. A szerencsétlenségben két személy életét vesztette.

A baleset a Petrozsény és Piski közötti vasútvonalon történt Merisor falu közelében. Amint a Digi 24 hírtelevíziónak a Hunyad megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a 16 vagonos tehervonatból a mozdony és 14 vagon siklott ki, és a mozdony és hat vagon zuhant egy körülbelül tíz méter mély szakadékba. Az Agerpres hírügynökség szerint a mentőcsapat orvosa megállapította a mozdonyban tartózkodó két személy halálát. Ezt a katasztrófavédelem szóvivője nem erősítette meg. 

A szóvivő elmondta: a baleset egy rendkívül nehezen megközelíthető helyen történt, a tűzoltók több száz méteren kézben vitték a helyszínre az életmentő felszereléseket.Tájékoztatása szerint mind a mozdonyvezető, mind pedig a segédje a roncsok közé szorult.

Jelenleg több szerelvény vesztegel jelenleg a Hunyad megyei Petrozsény és Váralja közötti vasúti szakaszon. A Hunyad Megyei Rendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Bogdan Niţu szerint a 16 vagonos szerelvénynek a mozdonya és 14 vagonja siklott ki, ezek közül hat nehezen megközelíthető.

FRISSÍTÉS: Az Agerpres hírügynökség közlése szerint a vizsgálatok előzetes eredményei arra utalnak, hogy a szerelvény fékrendszerének a meghibásodása okozta a balesetet. A történteket üzemi balesetként vizsgáló munkaügyi felügyelőség vezetője közölte: a mozdonyvezető nem sokkal a baleset előtt rádión értesítette a merisori vasúti állomást, hogy a szerelvény fék nélkül maradt, és szabad pályát kért. 

A vonat egyébként egy magántulajdonban levő vasúti szállítócég járata volt. A baleset során súlyosan megsérült a vasúti pálya. Helyreállításáig Piski és Petrozsény között a vonatok egy része módosított útvonalon közlekedik. A helyi érdekű személyvonatok utasait vonatpótló autóbuszok veszik át Petrozsény és Puj állomások között. 

Kapcsolódók

Kimaradt?