Több szakaszon javítják a Csíkszereda és Udvarhely közötti utat

Még nem ismert az összeg, amelyet a Hargita megyében található országutak felújítására szánnak idén, de az országutakért felelős megyei felügyelőség már összeállította az idén elvégzendő munkálatok listáját. Az idei prioritásokról Cătălin Romanescu intézményvezetőt kérdeztük.

Idén több útszakasz, valamint híd rehabilitációja is a tervek között szerepel – tájékoztatott a Hargita Megyei Országutak Felügyelőségének igazgatója. A hidakat érintő legégetőbb gondok a Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő 13A jelzésű útszakaszon vannak.

Akik gyakran autóznak arra, tudják, hogy a Kirulyfürdő és Szentegyháza közötti szakaszon található hídon – rossz állapota miatt – gyakran helyeznek ki figyelmeztető jelzéseket. Ennek a hídnak a javítása prioritást élvez 2017-ben – tudtuk meg. Ugyancsak ezen az útszakaszon, a Csíkszereda Udvarhely felőli kijáratánál, az Olton átívelő hidat is javítják idén, ahogy a Hargita felé vezető, a szerpentin utáni útszakaszon is helyreigazítási munkákra számíthatunk.

Hargita megye észak-keleti részein több útjavításra, illetve más fajta munkálatokra is felkészülhetnek az arrafelé járók. A Gyilkos-tó előtti, valamint a tó és a Békás-szoros közötti 12C számú útszakaszon támfalak építését tervezik, így teszik biztonságosabbá a hegyek közötti autózást. Ugyanakkor a Gyergyótölgyesről Neamţ megyébe vezető 15-ös úton is javítási munkálatokat végeznek idén.

A megye dél-keleti részén, a Nyerges-tetőn és a Kászonokon áthaladó, Kézdiszékre vezető 11B jelzésű úton is fontos javításokat végeznek. Mindezek mellett számos helyen kátyúk jelentek meg a télen, ezeket folyamatosan tömködik – sorolta az igazgató. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?