Végig a városban bujkálhatott a nagyváradi gyilkos

Tette elkövetése után végig abban a Nufărul-negyedi tömbházlakásban tartózkodhatott a nagyváradi gyilkos, amelynek ablakából a rendőrök láttán szombat este a mélybe ugrott és meghalt.

Szűkszavú közleményben erősítette meg szombat este a Bihar megyei rendőrség, hogy a 24 éves Dalia Duca főbe lövése miatt körözött, 38 éves Adrian Hladii kiugrott egy negyedik emeleti tömbházlakás ablakán, és életét vesztette.

A rendőrség különleges bevetési osztagának több tagja 18.30 körül jelent meg a Nufărul-negyedi lakás ajtaja előtt, mert információik voltak arról, hogy a férfi ott bujkál. Kopogtatásukra Adrian Hladii kiugrott az ablakon, és belehalt sérüléseibe.

A lakás a gyilkos anyjának tulajdona, és az Olaszországban élő férfi általában itt tartózkodott, amikor Romániában volt – írta az ebihoreanul.ro portál. Átkutatásakor az egyik ablakban a rendőrök egy videokamerát találtak. Úgy tűnik, az elkövető ezzel figyelte a rendőrök mozgását, hogy idejében menekülni tudjon.

A helyszín közelében látták Adrian Hladii Olaszországban élő feleségének autóját is, állítólag a nő is többször felbukkant sírva és kiabálva a lakásnál. A tömbház környékét alaposan átvizsgálták, a lakók is rendőri kísérettel mehettek be az épületbe, hogy ne veszélyeztessék a helyszínt és a bizonyítékokat. A szemetet is átkutatták, azonban a 9 milliméteres gyilkos fegyver nem került elő.

A Digi24 hírtelevízió úgy tudja, hogy a nyomozók pénteken már jártak a lakásnál, ahol az elkövető felesége fogadta őket, ám rövid vizsgálódás után elmentek, azt a benyomást keltve, hogy már nem térnek vissza. Egyes források szerint azonban a lakást megfigyelés alatt tartották, és várták a beavatkozásra alkalmas pillanatot.

A helyszínelést a rendőrök szombaton 22 óra környékén fejezték be. Megjelentek az áldozat barátai és a gyilkos ismerősei, feleségének családtagjai. Előbbiek azt mondták, nem örülnek Hladii halálának, szerintük szenvedni kellett volna azért, amit tett, míg utóbbiak a lányt hibáztatták, mondván, kihasználta a férfit, egyikük szerint „megérdemelte”, hogy lelőjék.

Mint ismert, a nagyváradi alvilág ismert figurája szerdán reggel egy Barcăului utcai háznál a lány barátjára több lövést adott le a tettes, elrabolta a volt baránőjét, és egy szürke BMW-vel elmenekült a helyszínről. A gépkocsit, benne a lány holtestével még aznap megtalálták, este kiadták az országos körözést a férfi ellen, akit csütörtök óta a schengeni övezetben is kerestek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?