A schengeni tagállamokban is keresik a váradi lány gyilkosát

A volt barátnőjét könyörtelenül lelövő Adrian Hladii vérnyomokat hagyott maga után menekülés közben, ezért a nyomozók joggal feltételezik azt, hogy a nagyváradi alvilág rettegett figurája sérülten menekül – írja az ebihoreanul.ro.

Mint korábban írtuk a 24 éves Dalia Duca élettelen testét Hladii BMW-jében találták meg a nagyváradi víztisztító állomás közelében.

A helyszínelő rendőrök ujjlenyomatot és vérmintákat vettek az autóból és a környéken, s így figyeltek fel arra, hogy nem csupán az áldozat vére található a helyszínen. Dalia Duca holtteste az autóban volt, ám vérfoltokat találtak a fűben és a köveket is, amiket már egyértelműen Hladii hagyott hátra. A férfi a mintegy 50 métert tett meg a Sebes-Kőrös bal partján, majd átkelt a másik partra, ahol ugyancsak vérfoltokat találtak a rendőrök.

A délutáni, esti órákban nagy erőkkel keresték a gyilkost, nyomkereső kutyákat is bevetettek.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy azonnal jelezze az 112-es sürgősségi hívószámon, ha információi vannak Adrian Hladii hollétéről, aki ellen országos körözést adtak ki és riasztották a határátkelő helyeket is. 

FRISSÍTÉS1: a Bihoreanul információi szerint csütörtökön reggel több mint 100 rendőr és csendőr bevonásával indult hajtóvadászat Adrian Hladii ellen Nagyvárad határában. A nyomozók átfésülik az egész környéket, ahol a Dalia Ducu holttestét is tartalmazó BMW-t megtalálták.

FRISSÍTÉS2: Miután szerdán este kiadták az országos körözést az elkövető ellen, csütörtökön riasztották a schengeni tagországokat is, számolt be a Digi24 hírtelevízió igazságügyi forrásokra hivatkozva. A váradi ügyészség ugyanakkor egyelőre hivatalosan nem erősítette meg a hírt. Az ebihoreanul.ro portál információ szerint a férfi ellen az országban háromszor indult eljárás, kétszer lopás, egyszer rongálás miatt, és Ausztriában is elítélték.

Közben az Agerpres hírügynökség arról tájékoztat, hogy a Bihar megyei kórházban megműtötték Adrian Hladii másik áldozatát, a vállon lőtt férfi minden veszélyen túl van. „A páciensnek őrült szerencséje volt. Lőtt sebbel jött a kórházba, a golyó a váll magasságában hatolt a testbe, de sem a nagy vérereket, sem a tüdőt nem érte sérülés... Megoperálták, jól van, még csak az intenzív osztályra sem került, túl van minden veszélyen, néhány nap múlva hazamehet” – mondta el Dr. Gheorghe Carp, a megyei kórház menedzsere. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?