Bálint-nap: rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek játékokat

Több ezer játék gyűlt össze a marosvásárhelyi Natalia Lazăr újságíró által kezdeményezett, Játékokat ajándékba - Február 14 (Másféle szerelmesek napja) akció során. A játékokat Maros megyei rászoruló gyerekeknek adományozzák. 

Natalia Lazăr a Facebookon indította útjára az adománygyűjtő kampányt januárban, és a szerelmesek napján ért véget, amely egyben a születésnapja is. Célja az volt, hogy megörvendeztessék azokat a gyerekeket, akiknek szülei a napi betevőért küzdenek, és nem engedhetik meg maguknak, hogy játékot vásároljanak gyerekeiknek. 

Az újságíró 13 családi ház, valamint több civil szervezet címét is megkapta, ahová elvihetik a kampány során összegyűlt játékokat, édességeket és ruhákat. 

Meglepte a Maros megyeiek adakozó kedve

Natalia Lazărt meglepte a Maros megyeiek adakozó kedve. Lakásának egyik szobája teljesen megtelt, és egy borpince által felajánlott két helyiség is tele van adományokkal - mutatott rá az újságíró. 

"Azért választottam a február 14-i dátumot, mert ez a születésnapom. Elgondolkodtam, hogy mennyire önző voltam eddig. Mindent magamnak akartam, megfeledkezve arról, hogy ezen a napon valamit vissza kellene adnom az univerzumnak is. Idén megkérdezték, hogy mit kívánok születésnapomra. Semmit nem kívánok, mindenem megvan, egészséges vagyok, van fedél a fejem felett, van munkahelyem, a családom és a barátaim is mellettem vannak. Vajon miért kértem felszínes dolgokat ennyi éven keresztül? Idén arra kértem a közeli barátaimat, hogy játékokat, édességeket vásároljanak. Nem nekem, hanem a szegény gyerekeknek. Nem várom el, hogy megdicsérjenek, azt várom el, hogy utánozzanak!" - nyilatkozta Natalia Lazăr az Agerpres hírügynökségnek. 

Az újságírónak nem ez az első humanitárius kampánya, részt vett az Öleld meg a hidegben élőket akcióban, amikor a hajléktalanszállóba vittek adományokat. Az újságíró elmondta, legközelebb kutyamenhelyeken élő négylábúak számára szeretne pénzgyűjtési kampányt indítani, hogy megfelelő mennyiségű élelmet tudjanak vásárolni számukra.

Kapcsolódók

Kimaradt?