Nyáron versenyvizsgát szerveznek a betöltetlen igazgatói és aligazgatói tisztségekre

Augusztusban ismét versenyvizsgát szervez a tanügyminisztérium azért, hogy szeptember elsejétől minden betöltetlen igazgatói és aligazgató tisztséget elfoglaljanak - nyilatkozta hétfőn az Agerpres hírügynökségnek Pavel Năstase tanügyminiszter.

„Nagyon sok állás maradt üresen. Egy részüket elfoglalták az előzőleg elfogadott módszertan szerint. Több mint 600 igazgatói és aligazgatói szék maradt üresen, amelyet senki nem akart elfoglalni. (...) A betöltetlen állások elfoglalása csak ideiglenes. Ezekre a posztokra újabb versenyvizsgát szervezünk augusztusban” - magyarázta a tanügyi tárca vezetője.

A Mircea Dumitru tanügyminiszter mandátuma idején szervezett versenyvizsga után a 6 404 igazgatói állásból 4 058-at foglaltak el, 2 346 szabadon maradt. A minisztérium közleménye szerint 2 480 aligazgatói állásból 1 136 maradt betöltetlenül. A versenyvizsgát sikeresen teljesítő igazgatók 87,35 százaléka már a vizsga előtt is vezetői tisztségben dolgozott.

A módszertan szerint a szabadon maradt állásokra 2017. január 9-éig a főtanfelügyelőknek és az igazgatótanácsoknak olyan személyeket kellett kinevezniük, akik a versenyvizsga előtt nem töltöttek be vezetői tisztséget. A tanügyminisztérium közleménye szerint így sem sikerült minden igazgatói és aligazgatói állást betölteni: 358 intézményvezetői és 308 aligazgatói szék marad üresen.

A főtanfelügyelőkkel, szakszervezetekkel és minisztériumi szakemberekkel folyatott konzultációk után a minisztérium kiadott egy rendeletet, amely által kibővítették a főtanfelügyelők által kinevezhető tanügyi káderek listáját. Ez a rendelet csak a 2017. január 6-án üresen maradt állásokra vonatkozik, visszamenőleg nem alkalmazható - írja a közlemény

Kapcsolódók

Kimaradt?