Iskolavezetői versenyvizsga: gyorsan felrúgta a szabályokat az új miniszter

Iskolavezetők lehetnek azok a személyek, akiknek nem sikerült a versenyvizsgájuk - az új oktatási miniszter, Pavel Năstase pénteken írta alá az erről szóló dokumentumot.

A Ziarul de Iași tájékoztatása szerint azok a pedagógusok, akik nem érték el a megfelelő pontszámot a megmérettetésen, vagy nem jelentkeztek, továbbra is maradhatnak az igazgatói vagy aligazgatói székben.

Mint már arról beszámoltunk, az előző miniszter, Mircea Dumitru rendelkezése szerint nem kerülhettek volna vissza az iskolavezetői posztra azok a pedagógusok, akik nem teljesítették a versenyvizsga feltételeit, vagy nem jelentkeztek a megmérettetésre. A Maszolnak többen is beszámoltak arról, hogy a feltételeknek nehezen lehetett eleget tenni, sok iskolavezető nem szándékozta ismét megpályázni a tisztséget, emiatt pedig rengeteg magyar és vegyes tannyelvű oktatási intézmény maradt betöltetlen állással. 

Mircea Dumitru indoklása szerint azért volt szükség nyolc év után versenyvizsgát hirdetni az iskolavezetők számára, mert sok olyan személy töltötte be ezt a tisztséget, akik nem feleltek meg az elvásároknak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?