banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Nicuşor Dan: elszigetelődünk, ha jogerősen elítélt személy lesz a miniszterelnök

Amennyiben jogerősen elítélt személy fogja kormányozni az országot, Romániát teljesen elszigetelik majd nyugati partnerei - nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Nicuşor Dan. 

Az alakulat tagja, Cristian Ghinea is osztja ezt a véleményt, és kifejezte reményét, hogy Klaus Johannis államfő tartja magát egy korábbi bejelentéséhez, miszerint nem nevez ki miniszterelnöknek bűnvádi eljárás alá vont vagy jogerősen elítélt személyt. Az USR választási eredményét értékelve Nicuşor Dan elmondta, jót tesz majd a romániai demokráciának, hogy olyan tagjai is lesznek a parlamentnek, akik eddig egyáltalán nem politizáltak. Becsléseik szerint 30 képviselői és 13 szenátori mandátuma lesz az alakulatnak, amely Bukarestben, illetve Kolozs, Szeben, Brassó és Temes megyében szerepelt a legjobban a vasárnapi választáson. 

Sajtónyilatkozatában a pártelnöke beismerte, nem számított a Szociáldemokrata Párt ilyen nagy arányú győzelmére. Nicuşor Dan ugyanakkor hangoztatta, hogy az USR ajtaja továbbra is nyitva áll Dacian Cioloş jelenlegi miniszterelnök előtt. 

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?