Szavazásra buzdít az evangélikus egyház vezetése

A december 11-i választásokon való részvételre buzdít Adorjáni Dezső Zoltán, a Romániai Evangélikus- Lutheránus Egyház püspöke. Az egyházfő szerdai körlevekében arra kéri a felelősen gondolkodó szavazókat, hogy vegyenek részt az országos parlamenti választásokon.

Adorjáni Dezső Zoltán meglátása szerint életünk, közösségünk legnagyobb ellensége a közömbösség, miközben megtapasztaltuk már, hogy az általunk kiharcolt jogok pillanatok alatt visszarendeződhetnek. 

Az országos parlamenti választásokhoz közeledve, sokan talán arra gondolnak, hogy egyáltalán nincs értelme elmenni szavazni, hogy teljesen fölösleges minden odaadó igyekezet, a dolgok változatlanul rossz irányba haladnak, részvételünk mit sem segít, az egész hiábavaló – írja a püspök. A körlevél szerint ebben a kritikus helyzetben egy közösségként kell összefogni, mivel saját sorsunk és gyerekeink jövője függ akár egyetlen szavazattól is.

„Isten előtti felelősségünk nemzeti közösségünk védelme és ápolása. Nem mindegy, hogy kik és hogyan képviselik érdekeinket. Nem mindegy, hogy milyen nyelvet beszélünk egymással. Nem mindegy, hogy hogyan tudunk egymás szemébe nézni. Emberi és társadalmi kötelességünk élni szavazati jogunkkal.” – áll a dokumentumban.

Az Evangélikus- Lutheránus Egyház püspöke szerint mindenki a lelkiismerete szerint szavazzon az erdélyi magyar nemzet érdekeit, törekvéseit felvállaló magyar összefogásra, hogy ez által szép, biztonságos és tisztességes jövőt teremtsünk magunk és gyermekeink számára. „Ne engedjünk egyetlen magyar szavazatot sem elveszni!” – zárja felhívását az egyházfő. 

Kapcsolódók

Kimaradt?