Kampányértékelő Csíkban: a valós gondokra voltak kíváncsiak

Kampánykiértékelőt tartott az RMDSZ Csík Területi Szervezetének elnöke, Borboly Csaba, valamint a kampányt irányító Becze István ügyvezető elnök kedden délután. Az összegzésben kiemelték, hogy az elmúlt hetekben nagy hangsúlyt fektettek az emberközeliségre, a párbeszéden alapuló kampányra.

Borboly Csaba szerint a jelöltek ezúttal az emberek valós, hétköznapi problémáira voltak kíváncsiak, és ezekre keresik a jövőben a megoldást. Hozzátette, Csík térségének erős szava lehet a parlamentben, mivel itt indul Kelemen Hunor szövetségi elnök, Korodi Attila képviselőjelölt és Tánczos Barna szenátorjelölt. A megyei listás szavazás lehetővé teszi, hogy a Hargita megyei szervezetek szolidaritást vállaljanak a szórványban élő magyarokkal, hiszen ezen a listán indul Benedek Zakariás, Szeben megyei képviselőjelölt. A Magyar Polgári Párttal való összefogást is pozitívumként ítélte meg Borboly.

Becze István ismertette a kampány technikai részleteit, mint mondta, össze kellett hangolni a három jelölt programját, hiszen nem lehettek ugyanott, ugyanakkor. Hozzátette, az idei kampányt szigorúbb törvények szabályozták, ami miatt lényegesen kevesebb plakátot nyomtattak, illetve nem szerveztek tömegrendezvényeket sem. Ellenben szórólapokból, valamint a kilenc éve minden évben nagy népszerűségnek örvendő mezőgazdasági naptárból sokat szórtak szét idén, megjelent továbbá a Csíki Kisújság időszakos kiadvány. Becze István beszámolójában az idei kampány jellegzetességeként a modern korral való lépéstartást is kiemelte: a Facebookon keresztül is kampányoltak, amelynek az az előnye, hogy az emberek közvetlenül is kapcsolatba kerülhettek a jelöltekkel. Életszerűbb, kommunikáció szempontjából közvetlenebb volt így a kampány.

A tájékoztató végén elmondták, hogy az elkövetkező napokban kifüggesztik a lakótelepeken és utcákban, hogy hol találhatóak majd a szavazókörzetek, továbbá arra kérik a lakosságot, hogy ne vegyék rossz néven, hogy vasárnap szavazásra buzdító üzeneteket kapnak majd. Mint mondták, szavazni nem kötelező, de olyan állampolgári jog, amellyel érdemes élni.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?