Zavarják az erdélyi szavazatok a Star Academy nézőinek egy részét

A Star Academy nézőinek egy részét zavarja, hogy Erdélyből is szavazni lehet a TV2 tehetségkutatójának versenyzőire. Mint ismert, a csíkszeredai Szőcs Renáta is esélyes a győzelemre.

„Én bevezetném, hogy ne szavazhassanak Erdélyből, mert így nem igazságos” – írta kedden a Star Academy Facebook-oldalára egy magyarországi néző. Arra utalt, hogy a TV2 Live okostelefonos alkalmazás letöltésével bárki támogathatja kedvencét. Hasonló javaslatokat korábban is lehett olvasni a tehetségkutató hivatalos Facebook-oldalán.

Az igyenes szavazási lehetőségnek különösen a döntőben lesz súlya. Szombat este ugyanis kizárólag a nézői szavazatok alapján dől el, hogy a versenyben maradt négy énekes közül ki nyeri meg a tehetségkutatót. Szőcs Renáta eddigi zavartalan meneteléséhez pedig kétségtelenül az Erdélyből kapott támogatás is hozzájárult.

Van olyan magyarországi néző is, aki vitába száll azokkal, akik megfosztanák a szavazás lehetőségétől a TV2 erdélyi nézőit. „Erdélyben különb magyarok élnek, mint itt az anyaországban!!! Tisztább és egyszerűbb emberek jó, hogy találkozunk még ilyen fiatalokkal” – írta kedden a tehetségkutató Facebook-oldalára egyikük.

A Star Academy döntője szombaton este, román idő szerint 19.50-kor kezdődik. A Szőcs Renátával készült interjúnkat itt olvashatják.

Kapcsolódók

Kimaradt?