A romániai lakosság 61 százaléka egyáltalán nem sportol

A romániai lakosság mindössze 6 százaléka végez rendszeresen testmozgást, 61 százaléka pedig egyáltalán nem sportol – derül ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérésből.  

E szerint 2015-ben a hazai lakosság 61 százaléka semmilyen sportot nem űzött, 15 százalék alkalomszerűen, 18 százalék pedig nagyon ritkán edzett. A romániaiaknak csak a 6 százaléka végez rendszeresen testmozgást, és ezzel az aránnyal az ország a 8 százalékos európai uniós átlag alatt helyezkedik el. Ennél alacsonyabb arányt csak Csehországban és Lengyelországban (5 százalék), illetve Bulgáriában (2 százalék) jegyeztek.

Mindezek ellenére a romániai fitneszpiac a tanulmány szerint 25 százalékos bővülést könyvel el évente, és a mozgásközpontok száma is folyamatosan nő.  Vállalati fitnesz terén azonban még van hely a fejlődésre. A tanulmány adatai szerint a hazai vállalatok mindössze 3-5 százaléka kínál ingyen edzőtermi bérletet alkalmazottainak, ugyanakkor 60 százalékuk együttműködik valamilyen mozgásközponttal, így az alkalmazottak kedvezményes áron vásárolhatnak belépőket.

Kapcsolódók

Kimaradt?