Testmozgással álltak át a téli időszámításra Szatmárnémetiben

Testmozgással álltak át az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) szatmárnémeti tagjai a téli időszámításra. Vasárnap hajnali három és három óra között zajlott a Saturday Night Run&Ride.

Egy rendszeresen futóversenyre járó baráti társaság fejéből pattant ki az ötlet, hogy az óraátállítást ne henyéléssel, hanem aktív testmozgással töltsék. Így szombatról vasárnapra virradóra közel harmincan döntöttek úgy Szatmárnémetiben, hogy a plusz órát futással vagy biciklizéssel töltik.A résztvevőknek a szervezők által kijelölt útvonalon kellett haladniuk a városban, a futók egy 10 kilométeres távot kellett teljesítsenek, míg a kerékpárosoknak a rendelkezésre álló egy óra alatt egy 20 kilométeres távot kellett letekerniük. „Ez valójában csak egy kósza ötlet volt, amelyet meghirdetünk és végül megvalósult. Nincs kifejezett mondanivalója, mindössze annyi, hogy mozogjunk együtt. Csak úgy szaladunk, biciklizünk hogy jól érezzük magunkat.” — mondta Márk-Nagy János, a szatmári EKE vezetője.A távot kényelmes tempóban lehetett teljesíteni, lévén hogy nem volt verseny, a résztvevők amennyiben nem bírták a tempót, rövidíthettek is az útvonalon. A lényeg az indulás és az érkezés időpontja volt: hajnali három óra a nyári, illetve a téli időszámítás szerint.

Azt, hogy ebből hagyomány lesz-e, még a szervezők sem tudják, mint mondták, olyan ez mint Forrest Gump esete, mindenki szalad utána, hogy felfedje a nagy igazságot, de a mögöttes tartalom mindössze csak az, hogy a szaladástól jól érzi magát az ember. A plusz órát pedig kár lett volna nem kihasználni. Ugyancsak filmes példával élve, Márk-Nagy János elárulta, hogy majd tavasszal a nyári időszámításra való átálláskor megtörténhet, hogy ismét számíthatnak majd Szatmárnémetiben éjjeli testmozgásra, Vissza a jövőbe alapon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?