Bombariadót szimuláltak Sepsiszentgyörgyön

Bombát kereső tűzszerészek és maszkot viselő, fegyveres csendőrök szállták meg szerda hajnalban Sepsiszentgyörgy központját. A rendőrség, a csendőrség, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és készenléti felügyelőség (ISU) szakembereit mozgósító akció egy gyakorlat része volt, amelynek során a bombafenyegetés esetén alkalmazott riasztási módszert tesztelték – tájékoztatott Nicoleta Marin.

A háromszéki rendőrség szóvivője szerint a különböző intézmények képviselői azt gyakorolták, hogy mit kell tegyenek robbanóanyagok vagy gyanús tárgyak által okozott fenyegetettség esetén. Szemtanúk szerint a szimulációs gyakorlat ideje alatt a rendőrség és csendőrség járművekkel zárt le több városközponti utat, a környéket pedig maszkos, fegyveres csendőrök biztosították.

Útszélen felejtett gitárerősítő okozott riadalmat

Sepsiszentgyörgyön idén áprilisban egy útszélen felejtett gitárerősítő okozott riadalmat. Mint kiderült, egy helybéli zenekar a városnapi koncertjére próbált egy városközponti teremben. Az esti hazainduláskor az útszélen parkoló autójuk mellett felejtették a kartondobozzal letakart gitárerősítő. Ez később feltűnt egy járőröző rendőrnek, aki riasztotta a tűzszerészeket. A gyanús tárgy miatt riadóztatott hatóságok akkor is lezárták a környéket, majd miután beigazolódott, hogy ártalmatlan, útszélen felejtett csomagról van szó, azt visszaadták jogos tulajdonosának.

Kapcsolódók

Kimaradt?