Figyelmeztető sztrájk lesz szerdán a háromszéki egészségügyben

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak szerda reggel valamennyi Kovászna megyei közegészségügyi intézményben – közölte kedden a Sanitas szakszervezet. Az alkalmazottak a bérezéssel kapcsolatos méltánytalanságok miatt tiltakoznak.

„Ez lesz az a nap, amikor a kórházban és a közegészségügyi igazgatóságnál, az óvodákban, a bölcsődékben, illetve más szociális ellátóintézményben dolgozó minden asszisztens, ápoló és irodai alkalmazott követelni fogja a jogait, és megmutatja, hogy a megaláztatások ideje lejárt. (...) Hangsúlyozni szeretném, hogy egyetlen alkalmazott sem akarta, hogy ide fajuljon a helyzet, de a hatóságok közönye oda vezetett, hogy szerdán 8 és 10 óra között beszüntetjük a munkát' - jelentette ki Vasile Neagovici, a Sanitas szakszervezet Kovászna megyei elnöke.

A szakszervezeti vezető szerint a munkabeszüntetés várhatóan elégedetlenséget szül a páciensek körében, de mindenütt biztosítják a sürgősségi ellátást.

A Sanitas vezetősége ugyanakkor közölte: összegyűjtötte a támogatói aláírásokat az október 31-ére meghirdetett általános sztrájk kirobbantásához, amelyre abban az esetben kerül sor, ha addig nem teljesítik követeléseiket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?