FRISSÍTVE: A póternyő okozta a kolozsvári ejtőernyős fiatalember halálát

FRISSÍTVE: Szörnyethalt szombaton egy kolozsvári 27 éves fiatalember, aki ejtőernyős ugrást akart végrehajtani egy repülőből, de nem nyílt ki az ejtőernyője - írta az Agerpres. Kiderült, hogy a póternyő okoza a tragédiát. 

Daniel Graur, a Kolozs Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője a hírügynökségnek elmondta, hogy az amatőr ejtőernyős Aranyosgerend közelében ért földet.  A fiatalember 3 000 métert zuhant, mert nem nyílt ki az ejtőernyője. 

FRISSÍTÉS: Az ejtőernyős póternyője még a repülőben kinyílt, kirántotta a fiatalembert, majd beleakadt a repülő szárnyába - magyarázta a baleset idején a repülőben tartózkodó edző. 

A szerencsétlenül járt fiatalember, Vlad Lupaş már négyszázszor ugrott ejtőernyővel, két évvel ezelőtt már volt hasonló balesete, akkor azonban sikerült úrrá lennie a helyzeten - mondta Doru Baciu, ejtőernyősugró edző, aki a szombati tragédia idején a repülőn tartózkodott. 

"2010-ben kezdte el, körülbelül négyszázadik ugrásánál tartott már. Szombaton repülés közben váratlanul kinyílt a tartalék ernyője, kirántotta a gépből, majd beleakadt a szárnyba. Azt hiszem, meghaladta a helyzet. A fő ejtőernyője nem nyílt ki" – mondta az edző. 

Horia Simu, a Kolozs megyei mentőszolgálat vezetője az Agerpresne azt mondta, a fiatalember azonnal meghalt, ahogy földet ért. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?