Egy ejtőernyős meghalt, kettő súlyosan megsebesült Bukarest közelében

Egy ejtőernyős meghalt, ketten súlyosan megsebesültek vasárnap reggel a Bukarest melletti Clinceni-ben – számoltak be a hírtelevíziók. FRISSÍTÉS1: Meghalt a baleset egyik sérültje is. FRISSÍTÉS2: Életét vesztette a harmadik ejtőernyős is. FRISSÍTÉS3: A harmadik ejtőernyős halálhírére vonatkozó inormáció tévesnek bizonyult.

A tragédiát az első információk szerint az okozta, hogy a három ugró ejtőernyője összegabalyodott a levegőben, vélhetően azért, mert túl kevés idő telt el ugrásaik között. Ezt megerősítette az Agerpresnek Raed Arafat is. Az egészségügyi államtitkár elmondta, hasonló baleset még nem történt a romániai ejtőernyőzés történetében. A három ugró hetven métert zuhant. 

A halálos áldozat egy 49 éves férfi. A sebesültek egyikének állapota válságos, a 43 éves férfit a bukaresti Floreasca kórházba szállították a SMURD mentőhelikopterei. A másik sebesült egy nő, akit a fővárosi egyetemi kórházban ápolnak. Mindketten koponyatörést szenvedtek. 

FRISSÍTÉS1: Az orvosok nem tudták megmenteni a 27 éves Andreea Nica, az Unirea Slobozia kézilabdázójának életét. A nőnek ez volt az első ugrása. Ő a 43 éves oktatójával, Adrian Constandachével együtt ugrott ki a repülőből. A szerencsétlenséget a 49 éves Dan Floroiu okozta, aki túl korán ugrott utánuk. A balesetet csak Adrian Constandache élte túl.

FRISSÍTÉS2: Rendőrségi információk szerint hétfő reggel meghalt a kórházban harmadik eljtőernyős, Adrian Constandache is.

FRISSÍTÉS3: A bukaresti Floreasca kórház nem erősítette meg Adrian Constandache halálhírét. A rendőrségi információk tévesnek bizonyultak.

Kapcsolódók

Kimaradt?