Összeütközött két kisrepülő Magyarországon, négy ember meghalt

Két kisrepülőgép ütközött össze vasárnap reggel Magyarországon Gödöllő és Isaszeg között, az egyik gépben hárman meghaltak, a másikban egy ember vesztette életét – erősítette meg a korábbi híreket a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A két gép egy erdős területre zuhant. Egy ideig csak egy roncsot találtak a gödöllői arborétum fás, bokros területén. A gépben két felnőtt és egy gyerek utazott, mindhárman szörnyethaltak. A másik roncsot rendőrök és tűzoltók csatárláncban kezdték keresni, és légi felderítés is folyt, végül egy honvédségi helikopter fedezte fel és azonosította a lezuhant gépet. Az első jelentések szerint a kisrepülőben csak a pilóta ült, aki életét vesztette.

Pető György légibiztonsági szakértő az M1-nek elmondta: úgy tudni, utóbbi gép ejtőernyősöket szállított, akik a baleset előtt az ilyenkor szabály szerint elkülönített légtérben előzőleg már kiugrottak. A repülő épp vissza akart térni a reptérre, amikor a baleset történt.

Nem lesz rövid vizsgálat

Hosszú ideig eltarthat a vizsgálata a Gödöllő és Isaszeg között vasárnap reggel történt repülőbalesetnek – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatornán. Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a helyszín nagy kiterjedése nehezíti az eljárást.

Tájékoztatása szerint társszervek segítségével, szakértők bevonásával helyszíni és halottszemlét tartanak, a látási viszonyok miatt azonban még ezt sem tudják vasárnap befejezni, hétfőn folytatják majd. A helyszíni és a halottszemle után a roncsokat elszállítják, és egy hangárban vizsgálják tovább.

Beluzsárné Belicza Andrea közölte, hogy a baleset pontos körülményeit csak a vizsgálatot követően tudják majd megmondani.

Kapcsolódók

Kimaradt?