Nagyon készült az ejtőernyős ugrásra az elhunyt kézilabdázó

 „Készen állok az ugrásra, nagyon várom, és biztos vagyok benne, hogy meg tudom csinálni” – ezt üzente a sport.ro szerint csapattársainak az Unirea Slobozia női kézilabdacsapatának kapusa, aki vasárnap egy ejtőernyős ugrás után életét vesztette.

Mint beszámoltunk róla, a 27 éves Andreea Nica első ejtőernyőzésén érte baleset a Bukarest melletti Clinceni repülőtéren. Vele együtt ugrott oktatója, Adrian Costandache, aki már 4000 ugráson is túl járt. A nő hetven métert zuhant, kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni. A 43 éves férfi kórházban van, állapota válságos. A balesetben helyszínen életét vesztette az 50 éves Daniel Floroiu is.

A szerencsétlenség pontos részletei egyelőre nem ismertek, az eddigi információk szerint a levegőben összegabalyodtak az ugrók ejtőernyői. Bogdan Boeru, a Clinceni-reptér oktatatója szerint ilyen balesetek akkor fordulnak elő, ha a földhöz közeledve, az ernyők kinyitása után az ugrók egymásnak ütköznek. A román lapok szerint Nica és Costandache ugrottak először, Daniel Floroiu pedig elsiette az ugrást, és a levegőben utolérte őket. Ez okozhatta a tragédiát.

"Nem is hiszem el. Andreea kemény sportoló volt, okos kislány, aki a szívét-lelkét beleadta mindenbe, amit csinált" - mondta a kézilabdázóról Victorina Bora, a CSM Slobozia edzője.

Kapcsolódók

Kimaradt?