A börtönből vert át a gyilkos székelyudvarhelyieket

A brassói börtön egyik 22 éves rabját gyanúsítják azzal, hogy tavaly nyáron pénzt csalt ki egy idős székelyudvarhelyi férfitől az úgynevezett baleset módszerrel. Az elítélt külső segítséggel, a cellájából hajtotta végre a bűncselekményt – mondta el a Maszolnak a Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip.

A 73 éves székelyudvarhelyi kárvallott tavaly júniusban értesítette a rendőrséget arról, hogy kicsaltak tőle 2400 lejt. Panasza szerint egy ismeretlen személy felhívta telefonon, és közölte vele a hírt, hogy az unokája közúti balesetet okozott. A telefonáló arra kérte, pénzküldő szolgálattal juttasson el hozzá 450 eurót és 300 lejt, és az ügyet elsimítják. Az idős férfi el is küldte a pénzt, de hamar kiderült számára, hogy átverték.

A székelyudvarhelyi rendőrök 15 hónapig tartó nyomozás után derítették ki, hogy a tettes egy Brassó megyei 22 éves fiatalember, akit gyilkosságért 25 év börtönre ítélték, és a bűncselekmény elkövetésének pillanatában már a brassói börtönben ült. A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip elmondta, segítséget kapott a csalásban egy 22 éves, fogarosi fiataltól, aki ellen szintén bűnvádi vizsgálat indult.

Tavaly több székelyudvarhelyitől is csaltak ki pénzt a baleset módszerrel operáló bűnözők. Októberben egy nő ötezer lejt fizetett ki egy csalónak a fia meg nem történt autóbalesete „elsimítására”, novemberben egy másik asszony ezer lejt küldött egy férfinak, aki telefonon a bajba keveredett fia ügyvédjeként mutatkozott be.

Kapcsolódók

Kimaradt?