Jakab István az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje lenne

Szenátorjelöltként indulna a parlamenti választáson az RMDSZ Maros megyei listáján Jakab István. A Környezetvédelmi Alap elnöke ezt pénteken jelentett be.

"Közgazdászként, közigazgatási szakemberként és EU-s szakértőként szeretnék hozzájárulni a Maros megyei és romániai magyar közösség helyzetének javításához” – indokolta jelöltetési szándékát közleményében a marosvásárhelyi születésű szakpolitikus, aki korábban pénzügyi államtitkárként, majd az Európai Bizottságnál osztályvezetőként is dolgozott.

A jelöltaspiráns a parlamenti tevékenységét a gazdasági és pénzügyi bizottságban, az európai ügyek bizottságában vagy a környezetvédelmi bizottságban képzeli el. Szerinte Maros megyének az erdélyi élvonalban a helye fejlődés, befektetés és munkahelyteremtés szempontjából is.

„Önkormányzataink, intézményeink, civil társadalmunk számára kulcskérdés a megfelelő források biztosítása, ehhez pedig minőségi törvényalkotásra és gazdasági szaktudásra van szükség. Szaktudásomat, hazai és nemzetközi intézményeknél szerzett tapasztalataimat szeretném a magyar közösség szolgálatába helyezni" – fogalmazott Jakab István.

A Maros megyei parlamenti jelölteket bővített küldöttgyűlésen rangsorolják szeptember 19-én. 

Kapcsolódók

Kimaradt?