Bihar megye: Cseke Attila, Biró Rozália és Szabó Ödön indulna a választásokon

Biró Rozália szenátor valamint Cseke Attila és Szabó Ödön képviselők jelezték, hogy indulnának a december 11-i parlamenti választáson Bihar megyében – tájékoztatta a Maszolt Szabó József, a megyei RMDSZ helyi és körzeti szervezetekért felelős ügyvezető alelnöke.

A jelöltek sorrendjéről szeptember 14-én dönt majd a Bihar megyei RMDSZ küldöttgyűlése, titkos szavazással. A felsőházi mandátumért Cseke Attila száll harcba, Biró Rozália és Szabó Ödön az alsóházi mandátumokért indulnak. Mint Szabó Józseftől megtudtuk, a Bihar megyei szervezet mindenképpen a jelenlegi három parlamenti hely megtartását tűzte ki céljául.

A Bihar megyei jelöltek egyike sem ismeretlen a választók előtt, Biró Rozália szenátor jelenleg is az Szövetségi Képviselők Tanácsának és az RMDSZ Nőszervezetének elnöke, 2001–2012 között pedig Nagyvárad alpolgármestere volt. Cseke Attila jelenleg parlamenti képviselő, és az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnökjelöltje, volt egészségügyi miniszter és 2008–2012 között szenátorként tevékenykedett. Szabó Ödön képviselő jelenleg is a Bihar megyei RDMSZ ügyvezető elnöke, 2000–2012 között megyei önkormányzati képviselő volt.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?