Idén is ellátogat Kolozsvárra a Kings on Ice világhírű jégrevü

A tavalyi teltházas előadás után idén is visszatér Kolozsvárra a Jevgenyij Pljuscsenko és Edvin Marton nevével fémjelzett Kings on Ice jégrevü. Az új multifunkcionális sportcsarnokban december 9-én este 8 órakor kezdődő show-ra ezen a héten kedvezményes áron lehet jegyet váltani.

Pljuscsenko idén is gondoskodik arról, hogy a Kings on Ice valóban a műkorcsolyázás legnagyobb neveit vonultassa fel Kolozsváron. A nézők megcsodálhatják Agyelina Dmitrijevna Szotnyikova orosz műkorcsolyázó kűrjét, aki a 2014-es szocsi téli olimpián aranyérmet nyert. Ugyancsak fellép Stéphane Lambiel kétszeres világbajnok svájci műkorcsolyázó és a tavalyi nagy hiányzó Brian Joubert francia korcsolyázó. A 2007-es év világbajnoka, háromszoros világbajnoki ezüstérmes (2004, 2006, 2008), háromszoros Európa-bajnok (2004, 2007, 2009), hétszeres francia bajnok (2003-2008, 2011), valamint a 2006/2007-es idény Grand Prix bajnoka tavaly az utolsó pillanatban lépett vissza egészségügyi okokra hivatkozva.

Az esemény zenei aláfestését idén is Edvin Marton biztosítja, aki a Vienna Strauss zenekarral együtt lép fel. 

Jevgenyij Pljuscsenko a modern műkorcsolyázás talán legnagyobb személyisége, tízszeres orosz bajnok, hétszeres Európa-bajnok, háromszoros világbajnok műkorcsolyázó, a 2006-os torinói téli olimpia aranyérmese, 2002 és 2010 második helyezettje.
Edvin Marton a kárpátaljai Tiszaújlakon született Csűry Lajos néven. 9 évesen 500 jelentkező közül választották ki a világhírű Csajkovszkij zeneakadémiára. Tizenhét éves volt, amikor szüleivel Budapestre költözött. Mint a „korcsolyázók hegedűse” vált ismertté, elsősorban Jevgenyij Pljuscsenko révén, de többek között Pavuk Viktória, Stéphane Lambiel és a Totmianina–Marinin páros is korcsolyázott már a zenéjére. Hírnevét a 7 millió dollárral becsült Stradivarius hegedűnek is köszönheti, amelyet tavalyhoz hasonlóan idén is elhoz Kolozsvárra.

A felejthetetlennek ígérkező előadásra 110 és 495 RON közötti áron lehet jegyet váltani a Iulius Mallban elhelyezett jegyárus standnál, az Orange és Vodafone üzletekben, az OMW benzinkutaknál, a Cărturești és Humanitas könyvesboltokban, valamint online az eventim.ro és funticket.ro honlapokon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?