Több mint 6 ezer jegy elkelt már a kolozsvári Kings On Ice előadásra

Jó eséllyel telt ház előtt rendezik meg december 18-án Kolozsvár új multifunkcionális sportcsarnokában a Jevgenyij Pjuscsenko Edvin Marton nevével fémjelzett Kings On Ice előadást, ugyanis a szervezők keddi tájékoztatása szerint már több mint 6 ezer jegy gazdára talált.

Egy személyi változásról is hírt adtak, eszerint a jégrevü egyik mellékszereplője nem a kanadai Brian Joubert, hanem a kétszeres olimpiai bajnok Philippe Candeloro lesz. A műkorcsolyázók részére egy 900 négyzetméteres jégpályát alakítanak ki a 7300 férőhelyes sportcsarnok küzdőterén. 

Az este 8 órakor kezdődő showt Marcel Pavel és Paula Seling karácsonyi koncertje nyitja meg.

Jevgenyij Pljuscsenko a modern műkorcsolyázás talán legnagyobb személyisége, tízszeres orosz bajnok, hétszeres Európa-bajnok, háromszoros világbajnok műkorcsolyázó, a 2006-os torinói téli olimpia aranyérmese, 2002 és 2010 második helyezettje.

Edvin Marton a kárpátaljai Tiszaújlakon született Csűry Lajos néven. 9 évesen 500 jelentkező közül választották ki a világhírű Csajkovszkij zeneakadémiára. Tizenhét éves volt, amikor szüleivel Budapestre költözött. Mint a „korcsolyázók hegedűse” vált ismertté, elsősorban Jevgenyij Pljuscsenko révén, de többek között Pavuk Viktória, Stéphane Lambiel és a Totmianina–Marinin páros is korcsolyázott már a zenéjére. Hírnevét a 3 millió dollárral becsült Stradivarius hegedűnek is köszönheti, amelyet Kolozsvárra is elhoz.

A Pljuscsenko mellett három másik világhírű műkorcsolyázó is fellép a Polivalens küzdőterén kialakított jégpályán, a már korábban említett Philippe Candeloro mellett Johnny Weir és Tomas Verner is megcsillogtatja tudását.

A felejthetetlennek ígérkező előadásra 95 és 495 RON közötti áron lehet jegyet váltani a Iulius Mallban elhelyezett jegyárus standnál, az Orange és Vodafone üzletekben, az OMW benzinkutaknál, a Cărturești és Humanitas könyvesboltokban, valamint online az eventim.ro honlapon. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?