Kolozsvárra is ellátogat a világhírű Jevgenyij Pljuscsenko-Edvin Marton páros

Kolozsvárra is ellátogat a világ leghíresebb jégrevü műsorával a Jevgenyij Pljuscsenko-Edvin Marton páros. A Kings on Ice (Királyok a jégen – szerk. megj.) című előadásra december 18-án kerül sor 20 órai kezdettel az új multifunkcionális sportcsarnokban.

Jevgenyij Pljuscsenko a modern műkorcsolyázás talán legnagyobb személyisége, tízszeres orosz bajnok, hétszeres Európa-bajnok, háromszoros világbajnok műkorcsolyázó, a 2006-os torinói téli olimpia aranyérmese, 2002 és 2010 második helyezettje.

Edvin Marton a kárpátaljai Tiszaújlakon született Csűry Lajos néven. 9 évesen 500 jelentkező közül választották ki a világhírű Csajkovszkij zeneakadémiára. Tizenhét éves volt, amikor szüleivel Budapestre költözött. Mint a „korcsolyázók hegedűse” vált ismertté, elsősorban Jevgenyij Pljuscsenko révén, de többek között Pavuk Viktória, Stéphane Lambiel és a Totmianina–Marinin páros is korcsolyázott már a zenéjére. Hírnevét a 3 millió dollárral becsült Stradivarius hegedűnek is köszönheti, amelyet Kolozsvárra is elhoz.

A kolozsvári jégrevü előtt Marcel Pavel és Paula Seling énekel majd karácsonyi dalokat.

A Pljuscsenko mellett három másik világhírű műkorcsolyázó is fellép a Polivalens küzdőterén kialakított jégpályán, Brian Joubert, Johnny Weir és Tomas Verner is megcsillogtatja tudását.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményben a szervezők igyekeztek megnyugtatni az érdeklődőket, hogy az orosz műkorcsolyázó valóban részt vesz a Kings On Ice turnén, tévesek azok a híresztelések, amelyek szerint gerincműtét miatt visszalép.

A felejthetetlennek ígérkező előadásra 95 és 495 RON közötti áron lehet jegyet váltani a Iulius Mallban elhelyezett jegyárus standnál, az Orange és Vodafone üzletekben, az OMW benzinkutaknál, a Cărturești és Humanitas könyvesboltokban, valamint online az eventim.ro honlapon. 

Kimaradt?