Megbilincselve vittek el a bukaresti rendőrök egy nőt, aki átment a piroson

Megbilincseltek és autóba tuszkoltak a rendőrök Bukarestben egy nőt, aki tilosban kelt át az úton. A kényszerintézkedést azért alkalmazták, mert ellenszegült a bírságolást megelőző igazoltatásnak. A járókelőket felháborította a rendőrök eljárása.

Az esetről videó is készült, amelyet az ország legismertebb rendőre, Marian Godină közzétett a Facebook-oldalán. A felvétel megosztotta a kommentelőket. Annál is inkább, mert Godină a bukaresti kollégái pártját fogta ebben az ügyben.

„Ez a videó nagyon jól tükrözi a társadalmunk állapotát: a védelmére kelünk a törvényszegőknek, és lehurrogjuk a törvény őreit” – írta bejegyzésében. Godină elmagyarázta: azért volt szükség ilyen nagy számú rendőr jelenlétére, mert az incidens helyszínén tömeg verődött össze.

A népszerű rendőr bejegyzése szerint nem azért került bilincs a nőre, mert tilosban ment át az úton, hanem azért, mert nem volt hajlandó felmutatni a személyi igazolványát vagy közölni a személyi adatait. Ezért a szabályzatnak megfelelően a legközelebbi rendőrőrsre akarták szállítani, de ennek ellenszegült.

„Rendszeresen bírságoljuk a tilosban átkelő személyeket. Szó nélkül igazolják magukat. Ők a balekok? Ezt a hölgyet el kellett volna engednünk, miután ellenszegült az igazoltatásnak?” – kérdezte Marian Godină.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?