Rovott sofőri múltja van a közlekedési rendőröket támadó képviselőnek

Közel 40 közlekedési kihágást, illetve bűncselekményt követett el sofőrként az a szociáldemokrata képviselő, aki törvényben tiltaná be a rendőrautókból történő sebességellenőrzést a közutakon – nyilatkozták a Mediafaxnak ügyészségi források.

Mint írtuk, Cătălin Rădulescu kollektíven korruptaknak és megvesztegethetőeknek tekinti a közlekedési rendőröket, akik szerinte „patkányokként megbújva” lesik a forgalmat, és a baleset-megelőzés helyett egyetlen céljuk az autósok megbírságolása. Ezért egy olyan tervezeten dolgozik, amely csak a fix traffipaxok használatát tenné lehetővé Romániában.

Kiderült azonban, hogy a politikusnak sofőrként több tucatszor meggyűlt már a baja a közlekedési rendőrséggel, és ez magyarázza az egyenruhások elleni kirohanását. A Mediafax ügyészségi forrásokból megtudta, hogy korábban háromszor is bevonták a jogosítványát ittas vezetés miatt.

A politikust tizenötször büntették meg gyorshajtásért, egy alkalommal a jogosítványa elvesztésével járt ez a kihágás. Sőt egy hónapja a képviselőt másfél év felfüggesztett börtönre ítélték alapfokon megvesztegetésért, korábban pedig a fegyvertartási szabályok megszegése miatt indult ellene eljárás.

A politikus egyébként nem tud helyesen írni. Ez ki is szúrta szombaton Marian Godină, Románia legnépszerűbb közlekedési rendőre, aki szintén hozzászólt a képviselő tervezetéhez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?